Action heeft nog niet gereageerd op brief van gemeente

De gemeente Doesburg heeft nog geen antwoord ontvangen op de brief die het heeft gestuurd aan de Action waarin ze voorstelt om te praten over de bibliotheek als mogelijke vestigingsplaats. Doesburg heeft de brief op woensdag 16 november verstuurd.


Dat laat wethouder Marleen Huizingh (D66) van de gemeente Doesburg weten. ‘De bibliotheek voldoet aan de voorwaarden van Action. We zien belangstellend uit naar het antwoord op ons voorstel’, aldus Huizingh.


Doesburg wil graag de Action binnenhalen, maar wijst op eerder gemaakte afspraken waarin is besloten om voor een sterke binnenstad te gaan. Huizingh: ‘Iedereen heeft belang bij een sterke binnenstad. De Action in de bibliotheek zou een prima oplossing zijn. De Action kan zich vestigen in Doesburg en Doesburgers krijgen hun Action’.


De optie om voor de bibliotheek te gaan heeft Doesburg in een brief aan Action per 16 november onderstreept. Eerder liet Action de gemeente weten dat het voor 15 november antwoord wil op de vraag of het zich mag vestigen in de exercitieloods aan de Barend Ubbinkweg tegenover de passantenhaven.


Huizingh benadrukt dat het voor ieders belang goed is om een zo sterk mogelijke binnenstad te krijgen en te behouden. Ze wijst daarbij op afspraken die zijn gemaakt om winkels te vestigen in het kernwinkelgebied in Doesburg.

8 reacties

 1. remco

  Sinds wanneer voldoet de bibliotheek? Heeft de bibiliotheek voldoende eigen parkeerplaatsen die ook nog gratis zijn?

 2. Rob

  En waar laten we de bieb dan? Gaat de gemeente vervolgens tonnen investeren om elders een bieb te vestigen? Ik neem aan dat de bieb niet zo ruim in de slappe was zit dat die zelfstandig een verhuizing en herinrichting kan betalen, sterker nog: ze gaan vanaf 2013 minder subsidie krijgen! Kortom het zal toch niet zo zijn dat de gemeente uiteindelijk indirect de komst van de Action zit te financieren?

 3. Yvonne Irving PvdA

  Het college speelt voor Klaas Vaak, ze strooit de burger zand in de ogen.
  Het verzoek van Action is al meer dan een jaar oud. Het college heeft alle tijd gehad om opties te bespreken en de binnenstad te promoten.Action zag zich echter genoodzaakt om de raad in te schakelen omdat men bij het college bot ving.Pas toen het college inzag dat de publieke opinie zich tegen hen keerde kwam men ineens met 5 locaties die in een besloten overleg aan de raad zijn gemeld. De Bieb was er daar 1 van en het college heeft daarmee de geheimhouding van locatie Bieb opgeheven! Ineens is de Bieb een serieuze optie zodat als de Action hier negetief op reageerd men kan zeggen ziet u wel we hebben ons best gedaan.
  Gelukkig is de bevolking van Doesburg slimmer en laat zich geen zand in de ogen strooien.

 4. Bart

  @ Yvonne: Wat waren de 5 opties?
  Het college speelt voor klaas vaak……..Dan doen ze dat wel heel “vaak”………….Met oa. de party waar jij voor bent in hun kielzog, excuus maar dat vind ik , je valt nu ook je college partners af.
  Sta dan op en stap op als party maar nee het spel is nog steeds blijf zitten waar je zit en verroer je niet!

  De bevolking is ook slim maar ik denk dat het zand strooien de andere kant opgaat………….en dan bedoel ik niet het strooien in de wintermaanden wat ook minimaal gebeurt.

  Het mistgordijn van de laatste dagen is typerend voor dit gedrag!

  Soms snap ik de politiek niet……….fascinerend is het wel om te zien hoe mensen zich daarin bewegen….kronkelen……

 5. Frans van der Krul

  De geheimenraad al vaker wat over gezegd,het college gebruikt de raad, wil niet zeggen misbruikt de raad, om info te verstrekken over geheime toplokaties waar men niets over mag zeggen.Dit verplichte geheimhouden wordt alleen verbroken door partijen die daar belang bij hebben en dit,op een juist moment kunnen uitnutten.Wat ik mis is de totale discussie is: welke bedrijven hebben zich in het korte verleden gemeld om zich te vestigen in Doesburg, of is dit uitlekken van de Action slechts het topje van de ijsberg van geheimhouden?

 6. Yvonne Irving PvdA

  @ Bart, verklaar je nader! PvdA is geen college partij!
  Dus zijn wij ook geen college partners.
  Politiek is inderdaad boeiend!

 7. Bart

  Yvonne, wat ik bedoel is :

  Coalitie, politieke partners of niet maar je kan altijd een kant op, zelfs zeggen dat je stopt maar niet passief bezig zijn?
  Als je actie voert moet je dat doen vanuit je hart!

 8. piet

  Valt de bieb ook niet buiten het winkel KERN gebied .GEMEENTE DOESBURG ????????? Graag hier een antwoord op van de gemeente Doesburg !!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑