Aimee Steintjes is winnaar geworden van de kinderfotowedstrijd van DoesburgBruist. Steintjes maakte volgens de jury de beste foto tijdens de fotowandeling door Doesburg. Zaterdagmiddag maakte DoesburgBruist de winnaar bekend in Het Arsenaal in Doesburg.

 

Tweede bij de fotowedstrijd werd Ivar Kok, gevolgd door Deverny Eland. De kinderen kregen enkele weken geleden de opdracht om tijdens een uitgestippelde route foto’s van de binnenstad en de IJssel te maken. Creativiteit vormde daarbij het sleutelwoord en na afloop van de fotowandeling mocht elke deelnemer drie zelfgemaakte foto’s selecteren en insturen.

 

De jury boog zich afgelopen week over de foto en kwam zaterdagmiddag tot een eindoordeel. De foto van Aimee Steintjes, een detailfoto van een fraai sleutelbos, werd gekozen tot beste. Ivar Kok maakte een foto van de het standbeeld met de drie poppen op de IJsselkade, goed voor plek twee. Deverny Eland fotografeerde de binnenstad van Doesburg in een opvallende, scheve compositie. Goed voor de derde plaats.

 

Totaal namen er tien jongeren deel aan de fotowedstrijd. De foto’s van de deelnemers waren afgelopen week te bezichtigen in Het Arsenaal.

foto-518