Er is een innovatie op komst met de welbekende Doesburgse mosterd. Over een paar weken is er een bonbon verkrijgbaar met daarin Doesburgse mosterd verwerkt. Chocolaterie Alberdeco in het centrum van de stad is verantwoordelijk voor de opmerkelijke snoepcreatie.


Eigenaar Roy Kappert van Alberdeco is een jaar aan het puzzelen geweest om de bonbon met Doesburgse mosterd voor mekaar te krijgen. Vooral de smaakeigenschappen van mosterd (zuur) en chocola (zoet) knokten nogal eens met elkaar met een onacceptabel resultaat als gevolg.


Maar het juiste recept lijkt gevonden. En volgens Kappert zijn de eerste reacties lovend. Kappert in op de website van De Gelderlander: ‘Je ziet de mensen verbaasd reageren als ze na het proeven horen dat er mosterd in zit’.


De vulling van de Doesburgse mosterbonbon is gemaakt met speciaal gedraaid mosterd uit de Doesburgse mosterdfabriek en marsepein. Deze combinatie moet ervoor zorgen dat de vulling niet te zacht wordt. Eind oktober moet de Doesburgse mosterdbonbon verkrijgbaar zijn bij chocolaterie Alberdeco.