Chocolaterie Alberdeco uit Doesburg introduceert als opvolger van de Doesburgse Mosterdbonbon de Achterhoekse Whiskybonbon. De bonbon is sinds deze week verkrijgbaar in de winkel in de Kerkstraat in Doesburg.


Doordat streekproducten steeds meer de aandacht krijgen bij de consument, heeft Chocolaterie Alberdeco een bonbon ontwikkeld met daarin een whisky van het Achterhoekse wijnhuis Avitera. Dit wijnhuis heeft circa 3000 wijnstokken en teelt haar druiven aan de voet van Montferland bij Zeddam geheel biologisch.


‘Door de bevlogenheid van het maken van mooie Achterhoekse wijnen kwam de wijnmaker op het idee van zijn wijn een distillaat te maken en dit te laten rijpen op houten vaten. Zo ontstond een whisky-achtige drank genaamd het Montferlands Pruufke. Van deze “whiskey” is er nu een bonbon exclusief bij Alberdeco in het assortiment. Genaamd de Triple A van Achterhoek, Avitera en Alberdeco.’, aldus Roy Kappert van Alberdeco.


De bonbon op basis van pure chocolade heeft een zachte praline waarin de whisky elegant aanwezig is en een subtiele houttoon te proeven is. De bonbon staat naast de andere 81 soorten standaard in het assortiment van Alberdeco Doesburg.