In Galerie Grietje in de Philippus Gastelaarsstraat 13 in het centrum van Doesburg is tot en met 2 februari 2020 het thema “kunst, kant en kalligrafie”. Er is kantwerk en kalligrafie van uitzonderlijke kwaliteit te zien, gemaakt door Miep de Vaan-Witjes (1925-2013). Een deel van het werk heeft betrekking op Kerst en Nieuwjaar.

Gedurende tientallen jaren besteedde zij elk vrij moment aan haar grote passie, wat een unieke collectie heeft opgeleverd. ‘Kantklossen is rustgevend en het leidt tot prachtige werkstukken’, zei zij zelf ooit over deze bezigheid.

Haar kalligrafisch werk is indrukwekkend van schoonheid. De sierlijk gevormde letters en bladranden brengen de kijker rechtstreeks terug in middeleeuwse kloosters. Mevrouw De Vaan was een erfgenaam van die verfijnde cultuur: monnikenwerk.

Daarnaast zijn in de galerie glascollages van Ellen Schut en werk van Helmi de Vaan te zien.

De galerie is open op de eerst zondagmiddag van elke maand van 12.00 tot 17.00 uur, en verder op afspraak door te bellen met 0313-474774.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

Als proef draaien we de tijdelijke sluiting van de reactiemogelijkheden terug. Wel op voorwaarde dat het gezellig blijft. Daarom een aantal regels bij het reageren:

  • Reageren kan alleen met volledige naam. Dus voor- en achternaam. Dat zorgt voor meer openheid en eerlijkheid.
  • Blijf ontspannen. Reageer niet uit emotie en blijf elkaar respecteren. Ook al deel je een andere mening.
  • Schelden doen we niet. Laten we het fatsoenlijk houden.
  • Mocht het toch een rommeltje worden, dan kunnen er ‘reageerverboden’ worden uitgedeeld. Zeg maar een soort van rode kaart. Dus tijdelijk op het strafbankje.
  • Jouw onderbouwde mening vinden we belangrijk. Zorg dus voor een onderbouwing in jouw reactie zodat iedereen begrijpt waarom je het leuk, mooi, cool, vervelend of waanzinnig vindt.
  • Tel eerst tot 10, voordat je reageert. Haastige spoed is immers zelden goed. Het gaat altijd om kwaliteit, en niet om kwantiteit.