Op zaterdag 7 april reist de liefhebber van Americana en aanverwante muziek vanaf 20.00 uur mee in een denkbeeldige Greyhound Bus in de Gasthuiskerk. Achter het stuur zit VPRO DJ, schrijver en journalist Jan Donkers. Singer-songwriter Edo Donkers en gitarist en zanger Abel de Lange zitten op de achterbank. Zij zorgen voor de soundtrack van een echte American Music Road Trip.

Op een lentedag in 2008 begon het bij Edo Donkers te kriebelen. Zou het niet geweldig zijn om de pracht en praal van The American Songbook aan een breed publiek te tonen? Eigen songs met covers van inspirerende Songwriters? Want dat suffe countryimago moest maar eens van het genre worden afgeblazen.

In dat jaar ontmoette hij zijn achternaamgenoot Jan Donkers tijdens het VPRO Radioprogramma Cantina, en al snel vulde zich een notitieboekje met schetsen, songs en ideeën. Een telefoontje volgde op een zonnige junidag van dat jaar en een week later zaten de twee op een terras in Amsterdam-Zuid.

In februari 2011 kreeg het project zijn vuurdoop in het theater, met (geluids)technisch duizendpoot Louis Ter Burg en met regieadviezen van Marcel Visbeen. Vanaf 2014 reist vervolgens deel twee van A Song Journey door het land. Jan Donkers speelt hierin de rol van de hobo, die ons deelgenoot maakt van zijn omzwervingen en ontmoetingen.

Het viertal is een graag gezien kwartet op de Nederlandse Roots- en Americana podia. Vanaf 2018 wordt deel III van A Song Journey gespeeld, met als ondertitel Love & Loss.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.