Zondag 7 mei brengt het Resonet Ensemble onder leiding van Arthur Mahler twee Bach cantates en de sonate Al Santo Sepolcro van Vivaldi ten gehore. De solo alt cantates BWV 82 (‘Ich habe genug’) en BWV 170 (‘Vergenügte Ruh’) worden gezongen door Marleene Goldstein.

Het Resonet Ensemble is een semi-professioneel muziekgezelschap dat zich intensief en succesvol bezighoudt met uitvoeringen van werken van Joh. Sebastian Bach, de grootste componist uit de barok.

Het ensemble is een graag geziene gast van StiDoMu vanwege een inmiddels opgebouwde traditie die is gestoeld op kwaliteit en succesvolle uitvoeringen in de Doesburgse Martinikerk.

De dirigent Arthur Mahler is al twaalf jaar chef-dirigent van het Resonet Ensemble. Zijn muzikale inzicht en ervaring als barokhoboïst in het Amsterdams Baroque Orchestra (o.l.v. Ton Koopman), zijn vriendschappelijke manier van repeteren en zijn inspirerende stijl van dirigeren hebben veel bijgedragen aan het succes van het Ensemble.

Marleen Goldstein, zang-alt, studeerde bij Peter Kooy en Lucia Meeuwsen aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Ze studeerde in 1997 af. In 2001 werd ze lid van het Nederlands kamerkoor. Ze zingt in Quinck Vocaal Ensemble en daarnaast zingt ze free-lance bij professionele koren als Amsterdam Baroque Choir (o.l.v Ton Koopman) en Cappella Figuralis (o.l.v Jos van Veldhoven). Ze treedt ook op als solist in oratoria en passies.

Het concert begint om 15.30 uur en duurt ongeveer een uur. Voor en na het concert is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee. Toegang € 15,00, voor 65-plus € 13,00 en voor donateurs van StiDoMu € 12,00, kinderen tot 12 jaar gratis.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde Zintuig en Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies.