Doesburgse ondernemers gaan de koopavond op vrijdag nieuw leven inblazen. De winkels gaan langer openen, leggen de rode loper uit en zorgen voor meer reuring in de stad.

Dat is de uitkomst van de werkgroep die zich de afgelopen tijd heeft gebogen over de koopavonden. Vanaf 12 mei tot en met 11 augustus zijn de winkels op vrijdagavond tot 20.00 uur geopend.

‘Zeventig procent van de winkels doet mee. Dat zijn er flink meer dan voorheen. Het is de bedoeling dat de winkels letterlijk de rode loper uitleggen. Verder willen we meer reuring in de stad. We denken dan aan muziek, demonstraties en proeverijen. Maar daarover wordt binnenkort meer bekend’, laat Monica Rijkaart van Stijliconen Doesburg en een van de initiatiefnemers van de werkgroep weten.

De ondernemers wijzen op de aantrekkelijke parkeerfaciliteiten op vrijdagavonden. Vanaf 18.00 uur is het parkeren in Doesburg dan namelijk gratis. Daarnaast geloven ze dat de toename van toeristen in het voorjaar en de zomer voor extra bezoekers zorgt.

Na 11 augustus wordt gekeken of de veranderingen effect hebben gehad op het winkelend publiek.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde Zintuig en Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies.