De Gemeenteraad van Doesburg heeft ingestemd met het plan om het bedrijvenpark van Rotra en Ubbink flink uit te breiden. Hoe de uitbreiding gaat plaatsvinden, is nog niet bekend.

Tijdens de raadsvergadering stemden GroenLinks en SP tegen. De andere partijen zijn voorstander om zo’n 300.000 euro te steken in de uitbreiding van het bedrijvenpark.

Eerder dit jaar meldde DoesburgDirect.nl al dat de in mei 2016 afgekondigde haalbaarheidsonderzoek er niet gaat komen en dat er direct is doorgeschakeld naar het tekenen van een ‘Letter of Intent’.

Principekwestie
Deze snelheid zit GroenLinks dwars. Die spreekt van een principekwestie en vindt dat er stappen zijn overgeslagen. Ook SP wil eerst een onderzoek en dan pas uitgewerkte plannen.

De andere partijen zijn het eens met de huidige gang van zaken. Al is nog niet bekend hoe de uitbreiding van het bedrijvenpark er precies uit gaat zien. Heet hangijzer is de natuurcompensatie die plaats moet vinden wanneer een stuk natuur wordt opgeofferd voor economisch gewin.

Rotra en Ubbink
De doelstelling van Rotra en Ubbink is om de omvang van het bedrijventerrein aan de Verhuellweg te verdubbelen. Dat zou moeten gebeuren aan de achterzijde van de bedrijven, richting de door water omgeven Fraterwaard. Het is niet ondenkbaar dat daarbij water en woningen geofferd moeten worden.

Voor Rotra en Ubbink is het van groot belang om ruimte te krijgen om uit te kunnen breiden. Deze uitbreiding levert volgens de bedrijven flinke werkgelegenheid op.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde Zintuig en Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies.