Barok-ensemble La Primavera geeft al meer dan twintig jaar renaissance- en barokconcerten en staat op zondag 19 november om 15.00 uur op het podium van Gasthuiskerk Doesburg.

De naam – Spaans, Italiaans of Portugees voor lente – verwijst naar het muzikale voorjaar wat in de renaissance begon en in de barok tot bloei kwam. De pers beschrijft het ensemble met termen als betoverend, puur, integer, sensueel, temperamentvol.

Sinds de oprichting in 1995 was La Primavera te horen op belangrijke podia en prestigieuze festivals over de hele wereld. Tijdens het Van Wassenaer Concours 1996 – een internationaal concours voor ensembles Oude Muziek – behaalde La Primavera de derde prijs en de prijs van het beste Nederlandse ensemble.

In 1998 werd deze prestatie nog overtroffen met de tweede prijs en de publieksprijs tijdens het tiende Van Wassenaer Concours.

De eerste cd van het ensemble – Va donna ingrata – is verschenen bij het Franse label Zig Zag Territoires, de tweede cd – Concerto delle Donne – bij Ligia Digital. Een cd met kamermuziek van Telemann kwam uit in januari 2007 bij Et’cetera. Bij dezelfde maatschappij verscheen ook de cd – Dolci Sospiri – met vocale en instrumentale muziek van Falconieri.

Het optreden op 19 november start om 15.00 uur en een toegangskaart kost 13 euro.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.