De Buurtacademie Doesburg organiseert in september een computercursus voor Turkse vrouwen. Het gaat om een basiscursus voor hoe een computer te bedienen en te gebruiken. Het initiatief voor de PC-cursus is afkomstig van Turkse vrouwen die op vrijdagochtend bij elkaar komen in de moskee aan de Oranjesingel. De bedoeling is om het computergebruik te bevorderen van oudere vrouwen die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen. Vandaar dat de lessen in het Turks worden gegeven.


Na een mislukte zoektocht naar een Turkstalige bevoegde PC-docent is besloten om de cursus door een enthousiaste computerkenner uit eigen kring te laten geven, Mesut Bilen. Hij gaat het op vrijwillige basis doen en zal zelf het lesmateriaal samenstellen. Daardoor kunnen de kosten laag blijven en ook het lesgeld.


De cursus bestaat uit tien wekelijkse lessen van 19.00 tot 21.00 uur en wordt gehouden in het computerlokaal van De Linie 4. Er kunnen maximaal tien personen meedoen. Bij veel belangstelling wordt een tweede groep gevormd.


De start is begin september en het lesgeld bedraagt 35 euro. Aanmelden voor de cursus kan tot 25 juni: bij de Buurtacademie, De Linie 4, 0313 – 490893, buurtacademie@doesburg.nl of bij Gül Bilen, Potsmaat 139, 06 – 31993404.