De Veerpoort B&B in Doesburg is officieel ingedeeld in de klasse van vier tulpen. Dit is de één na hoogste kwaliteitsklasse van het Nederlandse classificatiesysteem voor bed & breakfasts. De Veerpoort B&B ontving de vier tulpen na een bezoek van een mystery guest van Stichting Bed & Breakfast Nederland.

 

‘Een bed & breakfast met vier tulpen heeft een uitstekend kwaliteitsniveau. Het interieur van het bed & breakfast is luxe en aan het exterieur is veel zorg besteed. U mag een hoge kwaliteit verwachten met veel voorzieningen en een uitstekende service’, aldus Stichting Bed & Breakfast Nederland. B&B de Veerpoort’ is voor 4 tulpen geclassificeerd en is daarmee volgens eigen zeggen de enige B&B in Doesburg met Tulpen.

 

Gastheer Pieter Sloot: ‘Onlangs kwam een echtpaar overnachten in 1 van de 2 compleet ingerichte appartementen. Zij bleken geen ‘gewone’ gasten te zijn, maar later bleek dat zij de zogenaamde ‘mistery guests’ waren. Zonder dat wij het wisten werden alle normen getoetst behorende bij de thema’s: bejegening en gastvrijheid; middelen en faciliteiten; en veiligheid.

 

Uit het rapport van de mystery guest: ‘De ontvangst van gastheer Pieter was prima. Hij gaf de nodige informatie over de apparaten in het appartement en bood iets te drinken aan. Bij vragen kon hij gebeld worden. Omdat het appartement vrij ruim is opgezet is, is het er prettig verblijven. De inrichting van de kamers is mooi en warm en de kleuren zijn in harmonie op elkaar afgestemd’.

 

De Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie stelt minimum kwaliteitseisen aan deelnemende B&B’s en geeft inzicht in de kwaliteitsverschillen. Deelnemende B&B’s worden gerangschikt in klassen van 1 tot en met 5 tulpen. Het classificatiesysteem wordt uitgevoerd door Stichting Bed & Breakfast Nederland en de controle gebeurt door middel van mystery guests. Alle geclassificeerde B&B’s zijn te vinden op www.bedandbreakfast.nl en www.bedandbreakfastclassificatie.nl.