Beinum West in Doesburg krijgt 24 patiowoningen

Het college van Doesburg verleent medewerking aan het voorstel van Woonservice IJsselland om in Beinum West 24 patiowoningen in de sociale huur te realiseren. De woningen worden geclusterd gebouwd op de locatie aansluitend aan deelgebied Op ’t Veld.


Patiowoningen zijn levensloopbestendige woningen met een volledig woonprogramma op de begane grond. Het toevoegen van juist dit type woningen komt volgens de gemeente Doesburg voort uit de demografische ontwikkelingen en de huidige marktsituatie voor koopwoningen. Het voorstel is op initiatief van Woonservice IJsselland door Architectengroep Gelderland uitgewerkt.


Hoewel de oorspronkelijke plannen anders waren, passen de patiowoningen wel binnen de programmatische uitgangspunten van de gemeente Doesburg, zo laat de gemeente in een persbericht weten. Het plan wordt verder uitgewerkt in overleg met stedenbouwkundige en architect.


Het college zegt verheugd te zijn met deze ontwikkeling. Zeker gezien de ontwikkelingen in de markt. Wethouder Bouman geeft aan dat hij blij is met dit plan. ‘We kunnen ook nu bouwen naar de wensen van de Doesburgse samenleving’, aldus Bouman.


De raad wordt via een raadsinformatienota geïnformeerd over het collegebesluit. Voorafgaand aan de raadscommissie VROM wordt op woensdag 9 januari 2013 een informatieavond voor belangstellenden uit onder meer Beinum West en omgeving georganiseerd.

1 reactie

  1. Hanny ten Dolle

    Het is mij niet duidelijk voor welke leeftijdscategorie deze woningen zijn.
    Patio woningen, levensloop bestendig, wat is dat?
    Zijn dat woningen vanaf bijvoorbeeld een jaar of 55 en dan tot men zeer oud is of is het wat anders.
    De gemeente had dit toch wel duidelijker mogen verwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑