Blekers Blog: Dr. Does

Maandagmorgen 9.05 uur. Ik heb -na de eerste ochtendrituelen, zoals ontbijten, douchen en de mails en andere berichtgevingen met de hoogste prioriteit  te hebben verwerkt-, de tv aangezet. Hij stond nog op RTL 4 van de avond ervoor. Dr. Phil knalt met zijn openingstune mijn huiskamer binnen met leuzen als “This is gonna be a life-changing-day” en “O my god, we need your help Dr. Phil!” Intens getriggerd zoek ik naar de afstandsbediening maar die is nergens te bekennen.

 

Ik besluit na enkele verontrustende seconden de tv weer af te sluiten en eerst de afstandsbediening te zoeken. Dr. Phil, de redder in nood voor iedere Amerikaan met problemen op welk gebied dan ook. Ik wil een Dr. Does hier in onze stad voor iedere Doesburger met een vraag of situatie waar hij of zij terecht kan. Broodnodig in deze verwarrende tijden van lokale verkiezingen met aankomende landelijk opgelegde hervormingen. (huh?!)

 

Ja, het is een tijd van verkiezingen en dat zie je overal terug. Zeker op de social media zijn er tal van mensen die hun zorgen en vragen uitdrukkelijk ventileren. Gelukkig is er dankzij een goed initiatief van DoesburgDirect.nl, DoesburgTV.nl en Hanzestad Radio.FM een online interviewreeks die de burger op een hippe manier informeert. Zeker met zo’n openingsmuziekje, daar kan Dr. Phil nog wat van leren.

 

Het is een goed initiatief. Al wordt er soms overgegaan tot het stellen van de vraag zonder in te leiden waar de vraag nou precies betrekking op heeft. Weet iedereen wel wat de aangekondigde decentralisaties nou precies inhouden, vroeg ik me af bij aanvang van aflevering drie. Gelukkig bleek ook menig lijsttrekker niet te weten wat er op ons Doesburg af lijkt te komen. Ik ook niet. Het is een beetje wazig allemaal nog, maar dat er dingen gaan veranderen lijkt onafwendbaar. Daarom is het hoog tijd voor een Dr. Does!

 

Wij zoeken: Iemand die Doesburg en de Doesburgse politiek, cultuur en vooral de Doesburger door en door kent. Iemand die enigszins voorspellende gaven heeft betreffende de landelijke politieke besluiten (glazen bol, kaartenlezer of iets dergelijks). Iemand die puur objectief en eerlijk kan antwoorden op vragen van de terecht verwarde Doesburger. En tot slot, iemand die zelf niet onder de categorie hyperactieve social media bedrijvers valt of zelf overgevoelig is voor de materie waarover hij of zij advies dan wel antwoord dient te geven.

 

Verder moet deze persoon bereikbaar zijn en zijn oor en oog moet verder reiken dan het internet. Ook mensen zonder wifi en tablet moeten terecht kunnen met hun vragen. Natuurlijk heeft Kees van Immerzeel al een GroenLinks-huiskamer waar men terecht kan met vragen. Een uiterst goed idee! Maar ik ben bang dat de beste man niet volledig voldoet aan bovengenoemde criteria. Misschien is het een utopie iemand te vinden die voldoet aan de uitgebreide omschrijving. Misschien is dit ook hartstikke goed! Gelukkig is er geen lokale stemwijzer.nl waar je na het beantwoorden van een aantal vragen een antwoord hebt op de meest prangende vraag van het moment: waar moet ik op 19 maart op stemmen?!

 

Ook ik ben gekleurd en kan u dus helaas niet van dienst zijn als u een objectief advies wil. Praten helpt altijd. Dat is zeker. Dus laat het gekibbel op de social media maar lekker zijn gang gaan. Laat eenieder zijn gal maar spuwen over de ander en de ander zijn visie of het ontbreken daarvan. Toch zou zo’n Dr. Does wel handig zijn. Ik zou in ieder geval zo één of twee vragen voor de know-it-all hebben! U niet?

 

Hans BlekerFebruari 2013 was de maand dat ik Hans Bleker met mijn vriendin introk in een leuk appartement aan de Kerkstraat in Doesburg. We zijn hier terecht gekomen vanwege het werk van mijn partner. Ik zelf ben in beginsel een tijdje op zoek geweest naar werk en heb her en der geprobeerd aan te sluiten bij bedrijven. Ik werk inmiddels bij Axios Dragers als regio-manager. Een bedrijf dat studenten uitleent om specifieke diensten te verlenen bij uitvaarten. Ik heb een maand of tien mogen schrijven in de Regiobode als ‘De Nieuwe Doesburger’ wat ik met veel plezier heb gedaan. Gelukkig heb ik nu een nieuw podium mogen vinden bij Doesburg Direct als blogger. Zo kan ik gelukkig toch nog mijn ei kwijt.

1 reactie

  1. robert duis

    @Hans Bleker.

    Ask your girlfriend to take your picture when you’re smiling ……Best wishes – Dr. DUIS.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑