Om één van de meest populaire evenementen van Doesburg, de Doesburgse Hanzefeesten, te kunnen laten plaatsvinden, houdt de organisatie een Hanze-Ganzemaal, een benefietmaaltijd om geld op te halen. Dit jaar vindt de maaltijd op 17 februari vanaf 19.00 uur plaats bij De Waag.

Doel hiervan is om extra geld op te halen om het Hanzefeest op 10 juni mogelijk te kunnen maken. In de middeleeuwse ambiance van De Waag, dat gratis ter beschikking wordt gesteld, zullen de heerlijkste gerechten worden opgediend. Daarbij ook vegetarische gerechten.

Een troubadour maakt de middeleeuwse sfeer compleet. Een en ander wordt afgewisseld met een korte historische toelichting door Herman Wannink (voorzitter Stichting Erfgoed Gelselaar) over de voormalige (grootschalige) ganzenhouderij in Gelderland, een verloting (gratis lot voor elke deelnemer) en een veiling van onder andere mooie wijnen en kunst.

Dit middeleeuwse evenement kost 65 euro voor één persoon en 120 euro voor twee personen. Dat is inclusief wijn en lot voor loterij. Ook burgemeester Loes van der Meijs zal aan het diner deelnemen.

Aanmelden om aan te schuiven kan via secretariaat@doesburgsehanzefeesten.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Datzijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.