Bert van den Brink in Gasthuiskerk Doesburg

Op zondag 15 maart staat in de Gasthuiskerk van 16.00 tot 17.00 uur een optreden van de veelzijdige musicus en pianist Bert van den Brink op het programma. De entree bedraagt 10,00 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Doesburgse VVV  (0313-479088) of voor aanvang van het programma in de Gasthuiskerk, Gasthuisstraat 41 in Doesburg.

 

Bert van den Brink (1958) is een veelzijdig musicus met een grote staat van dienst. Van de Brink is regelmatig te beluisteren als pianist, organist en accordeonist. Vanaf zijn vijfde jaar kreeg hij pianoles. In 1982 studeerde hij cum laude af aan het Utrechts Conservatorium. Van den Brink is klassiek geschoold en autodidact op het gebied van de jazz. Sinds 1982 doceert hij jazz piano aan het Utrechts conservatorium.

 

In 2007 kreeg hij de VPRO/Boy Edgar-prijs. Van den Brink speelde samen met bekende internationale artiesten als Toots Thielemans, Chet Baker, Clare Fischer, Nat Adderley, Dee Dee Bridgewater en Lee Konitz, en met Nederlandse artiesten als Cor Bakker, Hein van de Geyn, Denise Jannah, John Engels, Jules de Corte en Louis van Dijk.  

 

Van den Brink begon in 2002 met Bert’s Bytes: 50 korte improvisaties op piano: muzikale overpeinzingen, traditionele improvisaties, experimenten, kleuren. Deze improvisaties zijn nu nog te beluisteren. Vanwege het succes begon hij daarna een serie wekelijkse concerten op het internet, op piano en accordeon. Op 15 maart brengt Van den Brink zijn Bytes ten gehore in de Gasthuiskerk.

Bert van den Brink

2 reacties

 1. Ineke Visser - Dikland

  Naar concert van Bert vd Brink geweest , eerst 2 nummers op het orgel en daarna op de vleugel , met nog 3 eigen nummers tot slot, het klonk geweldig. Alleen jammer van de verwarming dit geluid was een grote stoor zender voor Bert, jammer dat hier niet wat aan gedaan werd, als blinde heb je een sterker gehoor ontwikkeld.

 2. robert duis

  @Ineke Visser – Dikland.

  Het is toch niet te geloven!

  Het Management van de Gasthuiskerk – Doesburg dat ALLES, maar dan ook ALLES in het werk stelt om:

  “De Verwarming – De Verlichting – De Catering – De Gezelligheid en de GALM onder controle te krijgen,
  NU een “klacht” over nota bene “Het Geluid van de Verwarming” ……….. moet lezen op deze website.

  Het moet niet “gekker” worden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑