Het Lalique Museum in Doesburg meldt dat de restauratiewerkzaamheden van De Commanderij gestaagd verlopen. Op 28 augustus is er een mogelijkheid om de werkzaamheden te bekijken via een speciaal arrangement.

 

De afgelopen tijd heeft restauratieaannemer De Vries schitterend werk afgeleverd, laten Santino Melssen en Benjamin Janssens namens het Doesburgse museum weten. Ramen en deuren zijn geplaatst, en binnen heeft de stucadoor de voormalige Ridderzaal een nieuwe laag gegeven.

 

Op 28 augustus is het mogelijk om een kijkje te nemen in de Commanderij. Dit middels een speciaal arrangement. Het is tevens de laatste mogelijkheid om een arrangement over de internationale tentoonstelling “De opkomst van de parfumindustrie – De tijd van de seringen” bij te kunnen wonen.

 

Wie het arrangement boekt, wordt ontvangen met een glas Prosecco in de huidige concertzaal van het museum waar conservator Benjamin Janssens een lezing geeft over de rol die Rene Lalique heeft gespeeld in de ontwikkeling van de parfumindustrie.

 

Na de rondleiding in het museum is er een luxe lunch waarna de conservator de bezoekers op de Commanderij uitlegt over de toekomstige locatie. De kosten voor dit arrangement bedragen 35 euro per persoon. Opgeven kan via e-mailadres info@musee-lalique.nl.