Bijna 100.000 bezoekers voor Doesburg Binnenste Buiten

Tegen de 100.000 bezoekers. Dat is de inschatting van het aantal bezoekers van Doesburg Binnenste Buiten, zo laat de organisatie weten. Ook de horeca is erg tevreden en merkt op dat de gevarieerde programmering voor duizenden bezoekers heeft gezorgd.

Doesburg stond vier dagen lang in het teken van Doesburg Binnenste Buiten, een van de grootste meerdaagse zomerse evenementen in de regio. Bestuurslid Han Snijders rept over ‘tegen de 100.000 bezoekers’.

Snijders: ‘Het was heel druk. Elke dag. Het weer was perfect, de sfeer was goed, er is behoorlijk wat handel gedreven, de standwerkers zijn zeer tevreden. Kortom, wij zijn als organisatie erg tevreden’.

Kwaliteitsinjectie
Uit een straal van 20 tot 25 kilometer om Doesburg kwamen bezoekers naar Doesburg Binnenste Buiten. ‘Beekbergen, Zeddam, Loenen. Van Landal Stroombroek in Braamt. Bezoekers kwamen vanuit alle regio’s naar Doesburg’, weet Snijders.

De kwaliteitsinjectie van de horeca heeft voor extra bezoekers in de avond gezorgd. Aloys Seegers telde donderdag en vrijdag zo’n 2.000 bezoekers per avond op zijn Pleinfeest en op zaterdag zo’n 1.500.

Positieve concurrentie
‘Deze aantallen zijn bovenverwachting. Je ziet dat mensen uit Doetinchem en Arnhem naar Doesburg komen voor DJ La Fuente of Q Music. Dat is geweldig. Ook de wisselwerking met andere horecapodia was goed. Zo was er voor elke doelgroep wel iets’, aldus Seegers die vier jaar geleden begon met een pleinfeest tijdens Doesburg Binnenste Buiten.

Ook Roy Kappert van De Waag kijkt tevreden terug op het evenement. ‘De positieve concurrentie tussen de horecabedrijven heeft ervoor gezorgd dat het niveau omhoog is gegaan. Het publiek kon kiezen. De afstemming tussen horeca was prima en het publiek vond het fantastisch.

The Jibs en 5th Wheel weer vastgelegd
Op het buitenpodium bij De Waag trok de band 5th Wheel vrijdagavond zo’n 600 gasten. The Jibs een dag later zagen zo’n 700 uitbundige bezoekers voor het podium. Kappert: ‘Het optreden van The Jibs was een soort van reünie. Veel oud-Doesburgers kwamen af op de oude rockers. Zoals The Jibs als 5th Wheel heb ik weer vastgelegd voor volgend jaar’, aldus Kappert, die overweegt om nog een derde muziekavond te organiseren.

‘Als horeca hebben we’, stelt Kappert, ‘bewezen dat Doesburg Binnenste Buiten niet verloren mag gaan’. Kappert reageert hiermee op berichten over financiële zorgen bij de organisatie van Doesburg Binnenste Buiten waardoor het voortbestaan op het spel zou staan.

Evalueren
‘We gaan nu evalueren’, stelt Snijders. ‘We hebben drie vacatures in het bestuur die opgevuld moeten worden. Ik heb goede hoop dat we deze vacatures kunnen gaan vervullen. Daarnaast zijn er veel goede ideeën voor de 50ste editie volgend jaar. Want die 50ste editie die moet er komen’, aldus Snijders.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.

9 reacties

 1. Theo Houkes

  100.000 bezoekers keer de voorgestelde 1 euro entree wat zeur je dan over geld tekort met een ton kun je dat toch wel regelen want zo geweldig is het nu ook weer niet die braderie het is elk jaar wel hetzelfde je zou is moeten denken aan wat oude ambachten niet alleen aan spullen die al jaren in het magazijn liggen te verkopen

 2. Richard Kok

  Als je entree gaat heffen, moet je 18 toegangspaden en –straten afsluiten. Dat is al snel ruim 40 vrijwilligers extra. Er zal dan ook gewerkt moeten worden met polsbandjes, omdat bewoners van de stad natuurlijk niet hoeven te betalen. Kortom, er komt meer bij kijken dan we denken, is mij verteld.

 3. Peter van den Broeke

  Ja klopt Richard. Het enige wat je hierin kunt doen is eennvrijwillige bijdrage vragen, wat ik voorstelde “kiek veur ’n piek” of zo.
  Mijnheer Houkes, de braderie was weer erg gezellig en het blijkt, met die 100.000 gasten, dat het in een behoefte voorziet. Ieder jaar wat nieuws organiseren is een klus die bijna niet te doen is. Zet je er oude ambachten neer dan is er ook wel weer iemand die daar commentaar op heeft. Vernieuwen/ veranderen die je stap voor stap.

 4. Theo Houkes

  Oké was maar een idee kan in het ronde archief zoals alles succes verder

 5. Wim Robbertsen

  Mooi dat er zoveel mensen zijn gekomen!
  Als bewoner van de binnenstad moet ik wel opmerken dat de overlast wat mij betreft dit jaar te groot was. Vooral op de eerste 2 avonden leek er weinig handhaving want werkelijk overal liepen bezopen jongeren tegen huizen, auto’s, bloempotten etc te urineren. Nog los van het geschreeuw tot 02:30. Als je dan vervolgens ’s ochtends om 05:45 wakker wordt van de vuilniswagen (elke dag!) dan kan je wellicht inschatten hoe fit ik dat weekend was.. Kortom: betere handhaving (zoals op vrijdag en zaterdag) en alsjeblieft een normale tijd voor die vrachtwagens in de morgen.

 6. Peter van den Broeke

  Mijnheer Robbertsen, dat is dus het nadeel van in de binnenstad wonen. Aan de andere kant duurt deze gezelligheid maar vier dagen evenals de kermis. En wat is nu acht dagen per jaar “overlast”? Daar is toch wel overheen te komen?

 7. Peter van den Broeke

  Over het urineren kan ik het niet anders dan eens zijn. Wellicht is het een idee om toiletgebruik gratis te maken dan is volgens mij dit probleem opgelost.
  Wees blij dat de veegwagen iedere dag de troep op komt ruimen, anders wordt het een grote bende die vier dagen. Ook voor de veegwagen moet iemand dus vroeg zijn bed uit. Respect hiervoor. Diegene moet voor “onze” troep om 05.00 zijn bed uit. Lekker vooruitzicht iedere ochtend.

 8. robert duis

  @ Binnenstad-collegae.

  a) “Wat zijn nu acht dagen overlast?”

  Wijs de schrijver dezes er op, dat wij niet alleen te maken hebben met DBB en de Kermis.
  Bij ons gaat bij minstens 10 verschillende “happenings” per jaar de voordeurbel en
  staat er dan een goedwillende vrijwilliger mij te verzoeken:
  “Wilt U aub Uw wagen even verplaatsen?”

  Dat doe ik dan telkens met plezier (bedoel gepaste tegenzin) en laat mij dan een
  ongepast “GVD” zachtjes “ontvlieden”……….

  b) Wat het “wildplassen” betreft:
  Wijs de schrijver er op …… dat “wildplassen” niets te maken heeft met veel – of weinig
  beschikbare toiletten, maar met innerlijke beschaving.

  c) Schreef reeds eerder:
  “Dat inmiddels bekend is geworden van mensen woonachtig in Amsterdam
  en Venetië hun woonplaats inruilen voor rustiger steden/dorpen zonder opgefokt
  “toeristen-beleid”.

  Conclusies:
  —————
  Alles heeft te maken met verdraagzaamheid.

  Ik heb zelf genoten van de JIBS op de zaterdag-avond bij de Waag.
  Het was zo druk dat ik het toilet in de Waag niet kon bereiken en ben toen
  maar thuis gaan plassen.

  Waar ik mij ook steeds over verwonder:
  “Dat winkeliers altijd bij dit soort dagen hun “spullen” op straat zetten en dat de “kopers” dan
  denken of het gevoel moeten hebben: “Dat zal wel goedkoop zijn?”
  Voer voor psychologen!

  En om dan nog maar even bij het “wildplassen” te blijven:
  Als die goederen gewoon netjes in de winkels staan: “Pist er geen hond tegen aan!”

 9. Peter van den Broeke

  Heer Duis, schrijver blijft erbij dat dit nu eenmaal de nadelen zijn van “in de binnenstad wonen!”
  Wildplassen blijft vervelend (lees: uitermate smerig en ongepast) vandaar het idee om in ieder geval gratis “plasplekken” aan te bieden.
  Oh ja, auto verplaatsen tijdens een evenement zal altijd zo blijven, helaas.
  Maak u hier niet al te druk over. Slecht voor humeur en bloeddruk.
  Een genoeglijk weekeinde gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑