In de binnenstad van Doesburg vinden op zaterdag 7 juni van 10.00 uur tot 17.00 uur activiteiten plaats. Op vele locaties in de binnenstad staan Kids Living Statues opgesteld en bij drie restaurants kan men van theater genieten, opgevoerd door studenten aan de theateropleiding van ArtEZ in Arnhem.

 

De theateruitvoering vindt bij mooi weer buiten plaats op de terrassen van De Waag, De Bonte Hond en de Goede Smaeck, en bij minder mooi weer in de restaurants zelf. De entree is gratis. Op iedere locatie wordt minimaal tweemaal een uniek stuk opgevoerd, waarbij interactie met het publiek gezocht wordt. Op de locatie van Lunchroom De Goede Smaeck in de Ooipoortstraat wordt om 15.00 uur en 16.00 uur het stuk De Liefhebber opgevoerd. Deze voorstelling duurt ongeveer 30 minuten.

 

Bij restaurant de Bonte Hond in de Roggestraat speelt het stuk met de Drie Jonge Meiden die op onderzoek uitgaan hoe het leven nu echt in elkaar zit.  Wat gebeurt er als je de regels loslaat en kunnen we onze eigen etiquette maken? De voorstelling duurt ongeveer 30 minuten. De voorstelling begint om 17.00 uur en 18.00 uur.

 

Bij De Waag zullen elf acteurs een aantal overleden muziekiconen nieuw leven inblazen. Het stuk heet De Nutteloze van de Nacht. De Waag is het ideale decor waar filosofen piekeren en vrienden lustig lallen en waar de drank veelvuldig vloeit en verhalen klinken aan de toog. Het is een muzikale voorstelling met ingetogen ballades en herkenbare hitjes van artiesten als Johnny Cash, Marilyn Monroe, Peggy Lee, Jim Morrison en nog vele anderen. De voorstelling duurt ongeveer 50 minuten. De voorstelling begint om 16.00 uur en 17.00 uur.

 

De Kids Living Statues worden beoordeeld door een vakjury, die bestaat uit een aantal professionele Living Statues en grimeurs. Er zijn mooie prijzen te verdienen, allen beschikbaar gesteld door lokale ondernemers uit het centrum van Doesburg. De prijsuitreiking is dezelfde dag om 16.30 uur bij Delikasa, Kerkstraat 8 in Doesburg.

 

Informatie over de indeling van de tijden waarop de verschillende voorstellingen in de restaurants worden gespeeld is te vinden op de Facebook-pagina ‘Doesburg Bruist’: https://www.facebook.com/Doesburgbruist  en op www.delikasa.nl.