Blog: Bedenk bij kritiek hoe je het zelf ervaart

De gebeurtenis bij Buitenboys heeft ons wederom laten zien welke desastreuze gevolgen maatschappelijke problemen kunnen hebben wanneer ze onvoldoende worden aangepakt. Was het eerst een ambulancebroeder of buschauffeur die slachtoffer is geworden van zinloos geweld, nu betrof het een weerloze grensrechter die vrijwillig een wedstrijdje vlagde bij z’n zoon.


Laat deze  treurige gebeurtenis voor iedereen bij onze club een signaal zijn om zichzelf een spiegel voor te houden of zijn of haar eigen gedrag van invloed kan zijn voor dit soort uitwassen. Laten we met z’n allen rond of op de velden een voorbeeldgedrag uitstralen, waardoor de allerjongsten onder ons nooit dit soort ideeën krijgen.


Iedereen die onze club een warm hart toedraagt, dient te beseffen dat zijn of haar positieve gedrag direct invloed heeft op gedrag van kinderen, begeleiders en vrijwilligers. Een complimentje op z’n tijd doet meer dan structureel kritiek op haar of z’n functioneren. Bedenk bij het geven van kritiek altijd hoe je zelf dit ervaart in situaties thuis of op het werk.


Jonge kinderen zijn erg gevoelig voor het gedrag van ouders of begeleiders en kopiëren dit direct. Er zijn veel voorbeelden om ons heen bekend waarbij door het positief stimuleren van gedrag van kinderen mooie dingen gerealiseerd zijn.


Onze club daagt alle ouders, begeleiders, spelers en vrijwilligers uit om elkaar te wijzen op positief gedrag en respect in en rond de velden. Wij met z’n allen hebben een voorbeeldfunctie en de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat positief gedrag en respect wordt beloond. Kinderen en vrijwilligers hebben het recht om in een veilige omgeving hun geliefde sport uit te oefenen.

5 reacties

 1. Kees Nederhoff

  Volledig mee eens!

 2. Gert-Jan Tas

  What’s new? Al heeeeeeeeel oud spreekwoord: “Wat u niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet”

 3. Joost de Wolf

  Mooie woorden van iemand (een club) met een groot hart. Bedankt Christiaan!

 4. Appie van der beek

  Niks meer aan toe te voegen.

 5. Remco Meeder

  Mooie woorden, en laat er nu ook echt eens iets gaan veranderen.
  Soms denk je dat het hele voetbal circus gewoon door en door verrot is aangezien daar de meeste ongeregeldheden plaatsvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑