Burgemeester Kees Luesink van Doesburg ontving afgelopen week een exemplaar van het onlangs verschenen boek ‘Doesburg op de kaart’, uit handen van Rob Foget van boekhandel Boek en Buro. Luesink verklaarde onder de indruk te zijn van de kwaliteit van de uitgave, de teksten en de foto’s.

 

‘Wat de verhalen over de stad meegeven aan mensen acht ik van grote waarde’, aldus Luesink. De burgemeester benadrukte verder de relatie tussen het boek en de naderende viering van het 777-jarig bestaan van Doesburg, die op verschillende plaatsen in het boek zichtbaar wordt.

 

In ‘Doesburg op de kaart’ beleeft de lezer de geschiedenis van de stad door de bril van bijzondere Doesburgers en bedrijven. Zij kozen hun favoriete plek; hun verhalen worden gelardeerd met recepten waar ze een bijzondere herinnering aan bewaren. In het boek is speciale aandacht voor zeven historische figuren en zeven landelijk bekende Doesburgers.

 

De teksten in het boek zijn van de hand van Willem Beemers. Zijn vrouw Anne van der Meiden maakte de foto’s. Op 9 januari ontvangt Commissaris van de Koning in Gelderland, Clemens Cornielje een exemplaar uit handen van Willem Beemer en Anne van der Meiden. Cornielje, zelf oud-Doesburger, schreef het voorwoord.

boek