Doesburg heeft er een bijzonder boek bij. Gisteren is het boek ‘Of je mosterd lust!’ gepresenteerd. In het boek speelt Doesburgse mosterd de hoofdrol.

Het boek is een initiatief van de Doesburgse fotograaf Tamara Verheij. ‘Mijn Hanzestad Doesburg is de stad van de mosterd. Vanuit mijn liefde voor Doesburg en mijn passie voor eten en fotografie, heb ik dit bijzondere ingrediënt anders belicht. Doesburgse mosterd is namelijk zoveel meer dan het likje op de bitterbal’, aldus Verheij.

Verheij ging aan de slag met een team van mensen om gerechten met Doesburgse mosterd te bedenken. De resultaten: verrassende kostelijke taarten, verrukkelijke vlezen, smaakvolle salades en geurige soepen.

Het eerste exemplaar van het boek is woensdag 23 november overhandigd aan burgemeester Loes van der Meijs. Het boek ‘Of je mosterd lust!’ is verkrijgbaar bij Uitgeverij Inbeeldt, Boek en Buro en de Doesburgsche Mosterd- en Azijnfabriek. Vanaf januari kunnen belangstellenden het boek online bestellen via Bol.com.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg , Edelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.