Twee toekomstige bewoners van het de nieuwe Doesburgse wijk Beinum West, John en Lonneke Reinders, slaan 24 november de eerste paal van de bouw. Dit is het startsein voor de bouw van de eerste veertig woningen in buurtschap Op ’t Veld.


Tijdens de ceremoniële activiteiten deelt Roy Kappert van Alberdeco Doesburgse mosterdbonbons uit. Kappert kwam recent in het nieuws door het bedenken van een bonbon met een mosterdvulling.


Na een lang proces komen hier de gewenste drie nieuwe buurtschappen, zo laat de gemeente weten. Woonservice IJsselland bouwt 105 koop- en huurwoningen, de gemeente biedt 23 vrije sector kavels aan.


De kleinschalige nieuwe wijk bestaat uit drie buurtschappen: Op ’t Veld, Aan de Brink en ’t Lint. Gestart wordt met Op ‘t Veld. In de eerste fase worden dertig koopwoningen gebouwd. De meeste daarvan zijn al verkocht, er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Ook zijn nog een aantal vrije sector kavels beschikbaar.


De tien huurwoningen in de eerste fase van het project zijn op de gebruikelijke manier aangeboden. De eerste woningen zijn waarschijnlijk voor de zomervakantie van 2011 klaar, stelt de gemeente.


De buurtschappen zijn ruim opgezet en er is veel groen met speelvoorzieningen in de wijk. Door de omliggende voorzieningen voor wateropvang en de weilanden wonen de nieuwe bewoners in het groen, maar toch vlakbij de binnenstad van Doesburg.


De planning is om in voorjaar 2011 te starten met de bouw van het tweede  buurtschap Aan de Brink. Ook hier zijn in de koopsector nog enkele twee-onder-een-kapwoningen, rijwoningen en vrije sector kavels beschikbaar. Alle koopwoningen worden onder Koopgarant aangeboden. De prijs de twee-onder-een-kapwoningen bedraagt 172.000 euro v.o.n., de hoekwoningen kosten 160.000 euro en de tussenwoningen kosten 145.000 euro.