Breedtesport Doesburg gaat vrijwilligerstekort te lijf

Breedtesport Doesburg wil er voor gaan zorgen dat Doesburgse verengingen binnenkort voldoende vrijwilligers hebben. De cursus ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’ gaat van start, maar eerst is er een gratis informatiebijeenkomst op dinsdag 16 september.

 

Vrijwilligers werven en behouden is makkelijker gezegd dan gedaan. Dat geldt ook voor het besturen van een vereniging. Meerdere sportverenigingen kampen met een te kort aan vrijwilligers. Daarom organiseert Breedtesport Doesburg, in samenwerking met de Gelderse Sport Federatie, de succesvolle cursus ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’.

 

De cursus is gebaseerd op een persoonsgerichte werving van vrijwilligers. Deze werkwijze heeft in de praktijk keer op keer geleid tot succesvolle resultaten zoals vergroting vrijwilligerspool, invullen bestuursfuncties en meer. Inmiddels hebben ruim 400 verenigingen in heel Nederland de methode met succes toegepast.

 

De gratis kick-off van deze cursus vindt plaats op dinsdag 16 september om 20.00 uur bij De Linie 2 in Doesburg. Gedurende deze bijeenkomst ontvangt u informatie en kunt u uw sportvereniging inschrijven voor deelname. Deelname aan de uiteindelijke cursus kost 50 euro per vereniging.

 

Voor dinsdag 9 september kunnen verenigingen zich aanmelden. Aanmelden kan via: http://doesburg.actiefingelderland.nl/activiteit/252/bijeenkomst-mvkt

 

Het programma

20.00 uur     Inloop met koffie en thee

20.15 uur     Opening bijeenkomst

20.30 uur     Presentatie ‘MVKT’

21.45 uur     Sjors Sportief

22.00 uur     Afsluiting/informeel napraten

1 reactie

  1. Mevr. H.F. Steenbergen

    Misschien is het handig dat men zich aanmeldt bij de vrijwilligersvacaturebank van de Buurtacademie.
    Zij kunnen helpen bij het bemiddelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑