Madrid, 18 oktober 2012.


Ik zit op deze mooie avond op mijn balkon, over de blauwe zee heen te kijken. En terwijl ik dit doe moet ik aan Doesburg denken. Er flitst weer van alles door mijn hoofd, van de intocht van het afgelopen jaar. Dat meneer Jaap de lekke band kreeg, met zijn auto op de snelweg, en dat moeder Renske hem zomaar even ging vervangen. Ik vindt het wel moedig van zo’n moeder om dit zomaar eventjes te doen tegenover al die mensen want jullie waren weer in grote getallen gekomen naar de IJsselkade. En die twee prachtig versierde boten. Ik vind de pakjesboot 12 er altijd erg mooi versierd uitzien als we in Nederland aankomen, maar deze twee nostalgische boten waren ook wel erg mooi versierd.


De pieten zijn altijd al zo druk maar vinden toch altijd nog wel weer voldoende tijd om de boten mooi te versieren. Eén van de pieten brengt mij een beker lekker warme anijsmelk op het balkon, en terwijl ik dit opdrink gaan mijn gedachten verder. Het mooie rijtuig dat dit jaar voor de eerste keer meeliep, in de tourtocht door de stad. Het jonge paard dat de tourtocht zo leuk vond dat hij af en toe te hard trok, dat ik achterover in de koetsbank viel. Dat komt, ik vindt het in Doesburg altijd leuk om te gaan staan in de koets. Hierdoor kan ik de stad en jullie allemaal veel eerder en beter zien. Nou, het zij het paardje vergeven hoor, ik heb een mooie dikke mantel aan hierdoor hoef ik me als ik achterover op de bank val niet te bezeren.


Nu ik zo aan jullie zit te denken ga ik maar eens even op “www.sinterklaasindoesburg.nl” kijken voor nog meer leuke herinneringen. Ja, Ja…jullie zullen wel denken heeft de Sint ook een computer, ja,zeker ik moet toch ook met deze tijd meegaan. Er is hier een zwarte piet die erg veel verstand van computers en spelletjes heeft. Dat is ook handig voor het uitzoeken van jullie kado’s. Bij hem heb ik meegekeken en verschillende dingen geleerd. En nu ik zo op mijn computer kijk, zie ik de leuke foto’s van het afgelopen jaar. Ik weet nu ook door welke straten ik dit jaar weer ga rijden met de koets, en de zitting in DuMidi. Nou, daar heb ik jaar toch wel plezier aan beleefd, heerlijk bij de openhaard jullie ontvangen. Zelf kon je ook je handjes en gezichtje weer opwarmen.


En dan al die mooie tekeningen, en plakwerkjes. Jullie zijn er maar weer druk mee geweest alléén of met je papa en mama. Overigens ik heb ze allemaal nog aan de wand hangen. Ik ben reuze benieuwd waarmee jullie me dit jaar weer gaan verrassen. Maar.., kinderen ik ga ermee stoppen het is tijd om naar bed te gaan het is alweer laat. Ik zie jullie dan allemaal 17 november om 12:15 uur in Roermond, en om 13:30 uur leg ik met de boten aan in Doesburg. Ik hoop dat we net zulk mooi weer hebben als vorig jaar. Ik heb er zin in.


Tot gauw, en groetjes.


Sint Nicolaas


Foto: Herman Boegman