Madrid, oktober 2014

 

Lieve kinderen van Doesburg,

 

Het is al weer bijna zover dat we voet op Nederlandse bodem gaan zetten. En dit jaar is het in Gouda de stad van de kaas en de kaarsen. Past eigenlijk wel goed bij dit jaargetijde. De kaas heb ik al gezien in de leukste dierenfiguren. Ze zagen er uit om van te smullen, zo lusten toch alle kinderen kaas, dus op naar de kaaswinkel. Misschien stop ik deze kaasfiguren wel in jullie schoen, vind ik een goed en gezond idee van mezelf. En dan de kaarsen in de mooiste kleuren passen prima in deze donkere tijd. Ze maken alles wat vrolijker en gezelliger in huis. Fijn, met een beker lekkere warme chocolademelk.

 

En als we Gouda gehad hebben komen we gauw naar Doesburg toe. Ik hoop dat het net zulk lekker weer is als vorig jaar. Na al die weken op zee met wind en golven is het wel een keer lekker als het windstil is met een lekker zonnetje erbij. Ik zal blij zijn als we weer bij jullie zijn, de pieten zijn nu al niet meer te houden. Ze zijn al weer druk met van alles en nog wat en zingen van plezier de mooiste liederen. Deze zomer wilden ze al eventjes met de waterscooter naar Doesburg om te kijken hoe het met jullie gaat. Doesburg is als zomervakantie voor mijn pieten, en voor mij niet minder.

 

Het is de afgelopen tijd ook wel weer spannend geweest. Ik heb altijd een paar wat oudere bakpieten voor het bakken van de pepernoten en de speculaaspoppen. Dit jaar zouden ze graag wat anders willen doen, want iedere dag zo vroeg op, ze wilden gewoon wat anders.

 

Ik ben op zoek gegaan naar enthousiaste jonge pieten, die graag “peperkoekbakker” wilden worden. Denk ik een paar goede pieten te hebben opgeleid om pepernoten te kunnen bakken zijn ze het pepernotenrecept kwijt geraakt. Kan mij ook gebeuren maar we hebben nu wel een probleem. Ik heb nog nagevraagd of de oude pieten nog wisten hoe het moest, maar beiden wisten ze wel een stukje van het recept maar net niet genoeg.

 

Ik denk dat ik jullie, de kinderen van Doesburg, nog wel nodig heb om ons te helpen bij het bakken van de pepernoten. Misschien weet je moeder wel een lekker recept voor de heerlijkste pepernoten. Ik hoor het graag van jullie als ik in Doesburg kom, of stop het recept in je schoen als je die bij de haard zet.

 

Ik ben blij dat we er weer aan komen. Kan ik ‘s avonds weer genieten van de mooiste Sinterklaasfilms die er gemaakt zijn. Ik heb al een stukje gezien van een pratende Americo en een dieren Sinterklaas tekenfilm. Ik ben blij dat jullie het fijn vinden dat we komen!

 

Ook zag ik op de reclame pieten met de mooiste gezichtskleuren, ik vond ze prachtig, maar ik en mijn pieten vinden onze eigen kleur toch nog het mooist.

 

Dus je ziet ons weer gauw bij de Doesburgse kade.

 

Hartelijke groet, Sinterklaas.