Han Jaspers van atelier De Timmi in Doesburg is één van de deelnemers aan Lang Leve Rembrandt in het Rijksmuseum in Amsterdam. Haar bronzen beeld van het schilderij ‘De Baadster’ is door de jury geselecteerd voor de expositie die te zien is van 15 juli tot en met 15 september.

Meer dan achtduizend mensen uit 95 landen gaven begin dit jaar gehoor aan de oproep een zelfgemaakt kunstwerk geïnspireerd op Rembrandt in te sturen. Van dit aantal worden er 563 getoond in het Rijksmuseum onder de titel ‘Lang Leve Rembrandt’.

Atelier De Timmi
Een van hen is Han Jaspers van atelier De Timmi. Zij maakte een bronzen beeld van het schilderij ‘De Baadster’.

Rijksmuseum
Op de verjaardag van Rembrandt, maandag 15 juli, openen de kunstenaars de tentoonstelling, die te zien is tot en met 15 september in de Philipsvleugel van het museum.

In 2019 is het 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn overleed. Reden om de kunstenaar te eren en zijn werk, zijn tijdgenoten en de 17e eeuw extra onder de aandacht te brengen.

Niet in de gelegenheid om in Amsterdam te gaan kijken? Niet getreurd. In De Timmi in de Kerkstraat is ook een exemplaar aanwezig.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.