In het Lalique Museum in Doesburg is vanaf zondag 7 juli ‘Oosters Licht, de invloed van Japan op de westerse kunst’ te bezichtigen. De tentoonstelling benadrukt de Japanse invloeden op de art nouveau-periode.

De tentoonstelling in het Lalique Museum schenkt aandacht aan deze oosterse beïnvloeding en toont werken van Japanse en Europese kunstenaars, zodat museumbezoekers de overeenkomsten in ogenschouw kunnen nemen.

Kunstenaars
Binnen het oeuvre van deze tentoonstelling zijn werken te zien van de kunstenaars Lalique, Mucha, Gallé, Daum, Knox, Van de Velde, Majorelle, Macintosh, Maison Vever, Fouquet, Gautrait en vele anderen.

Voor meer inhoudelijke informatie over de tentoonstelling, die te bezichtigen is tot 17 november, kun je terecht op de website van het Lalique Museum.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.