Het gaat hard met Burgernet in Doesburg, het samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Er zijn al ruim vijfhonderd aanmeldingen en het streefaantal komt behoorlijk snel in zicht.


Burgernet is een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. Burgernet zoekt burgers die behulpzaam willen zijn om verdachten, voertuigen of vermiste personen gerichter en sneller op te sporen. De dienst start op 1 augustus.


Op dit moment zijn er al 508 aanmeldingen voor Burgernet. Doesburg streeft naar zevenhonderd deelnemers. Met nog anderhalve maand te gaan moeten nog een kleine tweehonderd aanmeldingen volgen.


Wanneer burgers zich hebben aangemeld bij Burgernet en er komt een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind binnen bij de politiemeldkamer, dan krijgen inwoners van Doesburg direct een ingesproken bericht of een tekstbericht per sms op hun telefoon. Wordt iets verdachts gezien, dan kan dit direct worden gemeld via het gratis telefoonnummer 0800 0011.


Burgemeester Luesink riep eerder de inwoners van Doesburg van zestien jaar of ouder op om deel te nemen aan dit efficiënte alarmsysteem. Mensen die zich nog niet hebben aangemeld kunnen dat doen via www.burgernet.nl. Of, voor mensen die niet beschikken over internet, kan aanmelden via een per post verstuurd aanmeldkaart.