Buurtschap Noord Oost in het buitengebied van Doesburg neemt deel aan de vijfde editie van het landelijke initiatief; Burendag. Deze wordt op 25 september gehouden en heeft als doel de buurt socialer, leuker en veiliger te maken.


Buurtschap Noord Oost houdt op 25 september activiteiten voor jong en oud. Deelnemers kunnen zich vooraf aanmelden en op 25 september om 13.00 uur met fiets melden bij restaurant De Pannenkoekenbakker aan de Zomerweg. De feestelijke middag duurt tot ongeveer 18.00 uur en voor een hapje en drankje wordt gezorgd, zo laat de organisatie weten.


Onder het buurtschap in het buitengebied behoren de Zomerwerg, Eekstraat, de campings IJsselstrand en Zwarte Schaar, Grietstraat, Fraterwaard, Pastoor Blaisseweg, Veldweg en Herstenstraat.


Landelijk worden meer dan honderduizend mensen verwacht die actief zullen zijn op Burendag 2010. Dit jaar organiseert het Oranje Fonds samen met Douwe Egberts een speciale Buurt Brainstorm. Een speciaal team helpt buurtbewoners om goede ideeën voor de buurt te bedenken. Op de website www.burendag.nl is meer informatie te vinden.