CDA Doesburg heeft een initiatiefvoorstel ingediend om een stadsfotograaf aan te stellen. De stadsfotograaf wordt door een jury gekozen en verzamelt allerlei kiekjes en vormt deze tot meerdere exposities.

Doesburg is een fotogenieke stad, meldt CDA in haar voorstel. “Vele fotografen, amateur of professional, maken prachtige foto’s van onze stad en met name van de binnenstad. Doesburg is naast een verzameling prachtige straten, gebouwen en wijken vooral ook een samenleving die op deze plekken woont en leeft. Daarmee is gezegd dat een en ander onlosmakelijk met elkaar verbonden is. Veel Doesburgers zijn trots op hun stad. Zij plaatsen en delen foto’s en kiekjes van hun stad. Een stadsfotograaf is een ambassadeur van Doesburg en verbindt de inwoners van de stad aan hun leefomgeving’, aldus het voorstel.

Het idee is dat de gemeente een thematische fotowedstrijd uitschrijft over de samenleving van Doesburg. De winnaar van deze fotowedstrijd wordt aangewezen door een door de gemeente aangestelde jury. De winnaar wordt benoemd tot stadsfotograaf voor de duur van een jaar.

Aan het einde van de aanstellingsperiode zal de stadsfotograaf een publiek toegankelijke fototentoonstelling verzorgen. De gemeente stelt een expositieruimte beschikbaar en zorgt voor het benodigde expositiemateriaal.

De stadsfotograaf zal zijn of haar foto’s frequent publiceren op daarvoor in te zetten media, daarin desgewenst ondersteund door de gemeente Doesburg. De gemeente begroot voor een periode van 3 jaar een bedrag van 3000 euro per jaar voor dit initiatief.

Binnenkort zal de gemeenteraad stemmen of dit initiatief aangenomen wordt of niet.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.