Hillenaar Optiek in de Kerkstraat in Doesburg is uitgeroepen tot ondernemer van de maand mei. Aanleiding is het 25-jarig bestaan van de kwaliteitsoptiek in een snel veranderde brillenmarkt.

Eigenaar Stan Hillenaar is geen onbekend gezicht in ondernemend Doesburg. Al 25 runt hij zijn zaak Hillenaar Optiek. Daarnaast was hij jarenlang voorman van de lokale ondernemersvereniging.

Het 25-jarig jubileum wordt gevierd met diverse kortingsacties. Hillenaar Optiek opereert aan de bovenkant van de brillenmarkt en onderscheidt zich met kwaliteit en service. De brillenbranche is mede door internet de laatste 10 jaar sterk veranderd, maar Hillenaar Optiek houdt stand.

Als maandwinnaar plaatst Hillenaar Optiek zich automatisch voor de jaarprijs ‘Doesburgse Ondernemer van het Jaar 2019’. Deze prijs wordt begin volgend jaar uitgereikt waarbij een vakjury de maandwinnaars beoordeeld volgens een beoordelingsmatrix. Begin dit jaar werd de ondernemersprijs voor het eerst uitgereikt. De eerste winnaar werd speciaalzaak Kunstburg.

De maandwinnaars van dit jaar zijn tot nu toe:

  • Rotra (januari)
  • Proeverij De Stadstuin (februari)
  • Door Mode (maart)
  • Baris Cakmak (april)
  • Hillenaar Optiek (mei)

De ondernemersprijs ‘Doesburgse Ondernemer van het Jaar’ is een initiatief van ondernemershuis Hanzegilde en lokaal platform DoesburgDirect.nl. Doel is om lokaal ondernemerschap te stimuleren, onder de aandacht te brengen en te belonen. Begin 2020 wordt uit de 12 maandwinnaars een overallwinnaar gekozen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.