In de zomer van 2019 is Gasthuiskerk Doesburg opnieuw een van de podia waarop talentvolle en jonge musici uit de hele wereld ervaring kunnen opdoen. Deelnemers aan het Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival volgen in het Duitse Kleve masterclasses bij gerenommeerde docenten, waarna ze live-optredens verzorgen op locaties in de grensregio waarvan de Gasthuiskerk er een is.

Gasthuiskerk Doesburg organiseert samen met onder andere de Europese Unie en de Euregio Rhein-Waal zes van deze concerten. Het artistieke niveau ligt hoog, de concerten zijn gratis toegankelijk. De vrijwillige bijdrage die aan bezoekers wordt gevraagd komt ten goede aan de studenten.

Op 25 juli speelt pianist Nicolas Absalom uit Groot Brittannië werk van Schubert, Van Beethoven, Liszt en Saint-Saëns. Het Roteblumen Trio bestaat uit Cristina Gonzales Rojo op piano, David Flores Pradillas op viool en Manuela Sánchez Casanova op cello.

Het trio speelt op 26 juli een Brahmsprogramma met onder andere het Scherzo opus 4 en het trio opus 8 in B groot. Het laatse juli-concert wordt op 27 juli verzorgd door de Nederlandse pianiste Peiyun Xue. Xue speelt werk van Van Beethoven, Debussy, Andriessen, Scriabin en Liszt.

In augustus krijgt de zomerserie een vervolg met op 1 augustus Aaron Löchle. De Duitse pianist speelt werk van Mozart, Mel, Bonis tot Liszt, Brahms en Messiaen. Op 2 augustus viert Gasthuiskerk Doebsurg een hernieuwde kennismaking met de Belgische Clara Strobel. Zij vertolkt werk van Van Beethoven, Robert Schumann, Liszt, Debussy en Balakirev.

De Duitse Nicole Rudi sluit op 3 augustus de concertserie af met vertolkingen van werk van Robert Schumann, Clara Schumann, Chopin en Brahms.

Deze serie concerten wordt door Gasthuiskerk Doesburg georganiseerd in samenwerking met Interreg Deutschland Nederland, Eurgio Rhein-Waal, The Rilano Hotel Cleve City en de Europese Unie.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.