Claus Aannemingsmaatschappij uit Doesburg gaat de restauratie van de oostelijke aanbouw en traptoren van Commanderij Doesburg verzorgen. Dat maakt het Doesburgse bouwbedrijf bekend.

In opdracht van Société Musée Lalique Pays Bas en onder begeleiding van Huntink bouwburo is Claus aannemingsmij. B.V. gestart met de restauratie van de oostelijke aanbouw en traptoren Commanderij Doesburg.

De Commanderij is een van de oudste gebouwen van Doesburg. Het kent een geschiedenis als pastorie, weeshuis, concertzaal, vrijmetselaarsloge, bioscoopzaal, restaurant en kegelbaan.

In 1286 vestigde de commandeur van de Duitse Orde zich als pastoor aan de Kerkstraat in Doesburg. De Duitse Orde, een machtige ridderorde van monniken, ontstond tijdens de Derde Kruistocht (1189-1192). De Duitse Orde probeerde overal in Europa haar macht te verstevigen door het verwerven van landerijen, kloosters en kerken.

Na een grondige restauratie zal het onderdak bieden aan Société Musée Lalique Pays Bas, in de volksmond ook wel het Lalique Museum genoemd. Het Lalique Museum is geheel gewijd aan de da Vinci van de juwelen- en glaskunst René Lalique (1860-1945).

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.