Successchrijver Tommy Wieringa naar Gasthuiskerk

Op woensdag 28 maart om 20.00 uur vertelt Tommy Wieringa in Gasthuiskerk Doesburg over zijn nieuwste boek De Heilige Rita. Wieringa schreef ook de romans Alles over Tristan en het boek waarmee hij doorbrak, Joe Speedboot.

Zijn reisverhalen werden gebundeld in Ik was nooit in Isfahaan. De auteur is dit jaar opnieuw genomineerd voor de Libris Literatuurprijs.

In de Volkskrant en NRC Handelsblad verschenen van Wieringa essays en beschouwingen; in De Pers en Hollands Diep had hij vaste columns. Het werk van Tommy Wieringa wordt wereldwijd vertaald, onder meer in het Hebreeuws, het Koreaans en het Frans, Duits en Engels.

In mei 2009 verscheen Caesarion, dat op de shortlist stond van de prestigieuze International IMPAC Dublin Literary Award 2013. Voor de Boekenweek 2014 schreef Tommy Wieringa het Boekenweekgeschenk, getiteld Een mooie jonge vrouw, waarover The Guardian het volgende noteerde: ‘Je beseft dat je met een waarlijk groot schrijver te maken hebt als je gaandeweg bij geen enkel woord meer vraagtekens zet.’

In 2015 verscheen een nieuwe bundel reisverhalen Honorair Kozak, in 2016 gevolgd door een keuze uit Wieringa’s Europese reisverhalen uit Ik was nooit in Isfahaan en Honorair Kozak onder de titel Vrouwen van de wereld. Na Dit zijn de namen vertelt Tommy Wieringa opnieuw een migrantengeschiedenis met De dood van Murat Idrissi (voorjaar 2017). In oktober 2017 verscheen zijn verpletterende roman De heilige Rita over een vader en een zoon, en over de nieuwe tijd in een traditioneel grensdorp.

De lezing van Wieringa op 28 maart begint om 20.00 uur. Een toegangskaart kost 13 euro.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑