Om toeristen in Doesburg te faciliteren wordt onderzocht of de beschikbare parkeercapaciteit voor auto’s, bussen en fietsen kan worden uitgebreid. Dat is een van onderwerpen die opgenomen is in het nieuwe coalitieakkoord van de gemeente Doesburg.

Woensdag is het coalitieakkoord van de Stadspartij Doesburg, VVD en PvdA/GroenLinks gepresenteerd. De hoofddoelen uit het akkoord zijn zorg voor inwoners en energietransitie.

Op het gebied van economie en toerisme is een aantal zaken benoemd. Zoals meer parkeercapaciteit. Maar ook moet de binnenstad nog meer gepromoot worden en moet het meer gaan bruisen.

Daarom wordt volgens het akkoord gekeken naar de haalbaarheid van een gedeeltelijke seizoenafsluiting van het kernwinkelgebied voor auto’s. Daarnaast blijft de aanpak van leegstand belangrijk.

Ook biedt het zichtbaarder etaleren van het culturele erfgoed van Doesburg kansen, volgens het akkoord. Ten behoeve van ondernemend Doesburg zal ook de infrastructuur bij bedrijventerreinen verder worden verfijnd en aangepast, bijvoorbeeld op bedrijventerrein Beinum.

Ten aanzien van de realisatie van de uitbreiding van Rotra en Ubbink betracht de coalitie enige voorzichtigheid. De uitbreiding wordt beschouwd als een vrij onderwerp en de fracties hebben volgens de gemeente meer informatie nodig om een goed afgewogen oordeel te kunnen vormen.

Verantwoordelijk wethouder op het gebied van economie en toerisme is en blijft Ellen Mulder. De andere wethouders zijn Peter Bollen en Birgit van Veldhuizen-van Oort.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.