Tijdens de Doesburgse Culturele Zondag op 3 juni biedt de Gasthuiskerk vanaf 12.00 uur een programma met exposities en live-muziek, soms aangevuld met een stadsvertelling of culturele verrassing.

De stadsvertellingen beginnen steeds om 12.30 uur. De live-muziek start om 14.30 uur en wordt verzorgd door verschillende acts en bands waarbij verrassingsoptredens niet zijn uitgesloten. Op 3 juni is er geen expositie.

De stadsverteller is op 3 juni Wilke Schoemaker, boswachter bij de Stichting Landgoed Twickel. Wilke vertelt over de lange en bewogen geschiedenis van een grotendeels onbekend stukje Doesburgse natuur: De Fraterwaard. Het gaat over zaken als het ontstaan van een kronkelwaard en de bijzondere natuur van het gebied. De stadsvertelling begint zoals altijd om 12.30 uur.

Het open podium van 3 juni wordt grotendeels gevuld door de leerlingen van de Gaanderense workshop Join The Band van Dayenne Wielheesen en Joël Groen. De leerlingen spelen in groepjes, duo’s of alleen popnummers die ze tijdens een van de workshops hebben gerepeteerd. Behalve Join the Band maakt het akoestische duo To Be Us zijn opwachting.

Gitarist Tom Kreijen en zangeres Martinique Walraven spelen nummers als Leaving on a Jetplain, Stil in mij en Zombie. De Gasthuiskerk sessieband staat paraat om spontane of last minute deelnemers muzikaal bij te staan.

Wie zelf een keer wil meedoen, of wie kennissen, familieleden of vrienden heeft die de stap ook maar eens moeten wagen kan zich opgeven of informatie inwinnen via de website van Gasthuiskerk Doesburg.

Zondag 3 juni. Toegang gratis.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.