Het Hanzefeest in Doesburg heeft ook op sociale media veel aandacht gekregen. Zo werd er zaterdag flink getwitterd over de middeleeuwse dag in het centrum van Doesburg. Daarbij regende het aan complimenten onder andere van burgemeester Kees Luesink.


‘Hanzedag Doesburg toch mooi middeleeuws weer. Pracht prestatie van die 250 vrijwilligers. St Maartenmaaltijd gezellig, smakelijk en goed!’, zo laat @keesluesink op Twitter weten.


Direct na de start van het Hanzefeest waarbij een kanonschot de feestdag opende, twitterde @peterbollen1: ‘Mijn oren suizen van die knallen en trompetters. Het feest is begonnen’.


Gaandeweg de dag vulde het centrum van Doesburg zich met tal van mensen in middeleeuwse kleding en bezoekers die zich vergaapten aan de opvallende inwoners.


‘Wat leuk en mooi al die middel eeuwse kleding in Doesburg Hanzefeest zou best leuk zijn als dat de hele zomer was leuk voor de toeristen’, stelt @pvdayvonne. ‘Weer even lekker geslenterd door de binnenstad van Doesburg in middeleeuwse sferen hanzefeesten’, vult @inehaanappel aan.


Ondanks de voorspelling viel het met de regen nog mee. Wel was er veel wind. @ellenmuldermets hierover: ‘Hanzefeest Doesburg gelukkig niet teveel regen, wel veel wind, maar altijd leuk’


Ook diverse horecazaken deden mee aan het feest en zorgde voor bijpassende kleding voor het personeel. @Marloes18282 merkt op: ‘Hanzefeesten in Doesburg! Ook het personeel van De Waag is geheel in stijl gekleed. Staat je goed @Szuiderhoek!’


Na afloop waren er veel complimenten te lezen over het feest. @WimTR: ‘Ik vind het hanzefeest een volksfeest zoals het hoort: toegankelijk, vrolijk, creatief en breed opgezet. Tof!’ @roykappert meldt:  ‘De Hanzefeesten in Doesburg waren top en druk bezocht ondanks de slechte voorspellingen. Voor een ieder die dit gemist heeft is er volgend jaar weer een kans of komt een voorproefje nemen tijdens Doesburg Binnenste Buiten.’


Tip
Bekijk hier de foto’s van de Doesburgse Hanzefeesten