Violiste Elena Vallecillo Postigo en pianiste Patricia de la Vega treden op zondagmiddag 3 februari op bij Podium Acanthus in Doesburg. Ze geven op die zondagmiddag twee maal een half uur durend concert. De concerten zijn om 13.30 en om 15.00 uur.

Elena begint het programma met twee delen uit een beroemde compositie van Johann Sebastian Bach: de eerste Partita voor viool solo. Een Partita is een muziekwerk dat bestaat uit verschillende delen, voornamelijk oude dansvormen. De Allemande heeft een rustig tempo. Daarna volgt een Double, een vlotte omspeling en een actief deel.

Na Bach volgen twee delen uit de Sonate voor viool en piano van César Franck, een prachtig muziekstuk dat elke violist op zijn repertoire moet hebben. Het Allegretto klinkt dromerig en lyrisch, waarna een spetterend heftig Allegro Molto volgt. Een waar virtuoos slot van het concert.

De Spaanse violiste Elena Vallecillo studeerde in Málaga en Sevilla. In Sevilla behaalde zij haar Bachelor-diploma. Zij studeert tegenwoordig in Zwolle aan het ArtEZ Conservatorium bij Sarah Kapustin, waar zij haar Master Diploma wil halen .

In middels heeft zij veel podiumervaring opgedaan bij diverse orkesten in Europa en daarbuiten.

De bekende Spaanse pianiste Patricia de la Vega is docent aan het Conservatorium van Zwolle. Zij begeleidt Elena op de piano bij de Sonate van César Franck.

Programma 3 februari 2019

Elena Vallecillo Postigo (viool), Patricia de la Vega (piano)

* Johann S. Bach                   – uit Partita № 1 in b, BWV 1002 voor viool solo (1720)

(1685-1750)                              * Allemande

* Double

* César Franck                       – uit Sonate voor viool en piano in A (1886):

(1822-1890)                              * allegretto ben moderato

* allegro molto

Beide concerten duren ongeveer 30 minuten. Tijdens de concerten geen inloop. Podium Acanthus is gevestigd in de Koepoortstraat 20.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.