Op donderdag 28 augustus bespeelt organist Cor van Wageningen het grote Walcker-orgel in het kader van de zomeravond orgelbespelingen van StiDoMu in de Grote of Martinikerk te Doesburg. Hij voert werken uit van Franck, Boëly en Guilmant.

 

Cor van Wageningen studeerde aan het Conservatorium in Arnhem. In 1982 werd hij eersteprijswinnaar tijdens de 9e Internationale Orgeldagen Rijnstreek. Zijn discografie omvat een stilistisch rijk oeuvre, variërend van Duitse barok tot Italiaans belcanto. Internationaal is Cor van Wageningen bekend om zijn baanbrekende inzet voor de Duitse Romantiek, vooral van het werk van Max Reger. De serie Reger-cd’s die hij maakt op grote Duitse romantische orgels, voornamelijk op het Sauer-orgel in de Dom van Berlijn, omvat binnenkort vijf delen.

 

Hij verzorgt gastlessen, masterclasses en voordrachten rond dit onderwerp aan verschillende conservatoria (Conservatorium van Amsterdam, Messiaen Academie en Fontys Conservatorium) en Gnessin State Academy of Music Moskou. Cor van Wageningen is docent aan de Hogeschool Schumann Akademie en bestuurslid van de Stichting Monumentaal Walcker-orgel Doesburg.

 

Het zomeravondconcert in de Martinikerk op 21 augustus begint om 20.00 uur. De toegang bedraagt 8,50 per persoon. 65+ers Betalen 7,50 euro en donateurs van StiDoMu 6,50 euro.