Zondag 5 april is er weer Culture Zondag Doesburg. Daarbij zijn weer allerlei tentoonstellingen en demonstraties te zien. Over de 30 deelnemers hebben hun galeries, ateliers en werkplaatsen open en elke bezoeker kan er gratis een bezoek brengen. Een greep uit het aanbod komende zondag.

 

Fodo fotovereniging.
De fotovereniging Fodo maandelijks tijdens de Culturele Zondag in de bovenzaal van de Waag. Elke maand komt een ander thema aan de orde. Dit keer is de titel ‘Little People’. De leden van Fodo bestaan uit professionele fotograven en liefhebbers. De kwaliteit van hun werk heeft een hoog gehalte.

 

Glasatelier JEVABA.
Is nu al bezig om samen met andere deskundigen op 3 mei de Themadag Glas voor te bereiden.

 

Historische Boekdrukkerij ‘De Arend’
Voor een afstudeerproject voor een studente Theologie is op basis van de evangelie van Lucas 22 is een 5 coupletten tellend gedicht gemaakt door de dichteres KAEM. Het is met de hand gezet in het lettertype Aigrette en gedrukt op handgeschept papier. Voor iemand, die binnenkort met pensioen gaat hebben de collega’s een dichtwerk gemaakt. Deze is afgedrukt op een bestaande ets.

 

De stagiaire van De Arend heeft ondertussen ook een gedicht gezet in het lettertype Scriba, dat lijkt op een handgeschreven tekst. Dit moet nog gedrukt worden op een speciaal papier. Naar aanleiding van een bezoek aan een Duits affiche-museum gaat Arie Niks op Eerste Paasdag een nieuw affiche maken voor zijn museum.

 

Atelier ‘De Nieuwe wilden’
Sinds oktober 2014 is het atelier “De Nieuwe Wilden” toegevoegd aan de kunstroute. Op deze creatieve plek schildert en ontwerpt beeldend kunstenaar Zippora Meijer. Zij zit al meer dan 20 jaar in het vak. De ateliernaam is afgeleid van de Duitse kunststroming ‘Neue Wilden’ uit de jaren tachtig. Zippora heeft eigenhandig deze stijl nieuw leven ingeblazen en zij ontwerpt tassen, sieraden en kleding in een eindeloze variatie.

 

World Art Galerie ‘de Veerpoort’
De Veerpoort houdt voor de openstelling van de galerie een wandeling om Doesburg over de stadswallen, ook wel de batterijen genoemd. Deelname is gratis en wandelschoenen zijn aan te raden. De wandeling is van 10.30 – 11.45. Aanmelden via veerpoortdoesburg@gmail.com. Daarna is er de mogelijkheid om soep met stuk brood mee te eten voor 2,50 euro. Vanaf 12.00 is de galerie geopend. Eerste Paasdag is tevens kunst te bewonderen in de B&B appartementen met het thema ‘slapen tussen kunst’. Antieke lithografieën, etsen en Chinese schilderwerken zijn dan te bewonderen.