Doesburgse sportvereniging kunnen zich laten testen of ze klaar zijn voor senioren. Dit kan met de cursus Verzilver je Club. Woensdag 18 september van 19.30 tot 22.00 uur is hierover bij De Linie 4 in Doesburg een informatiebijeenkomst. Clubs kunnen dan bepalen of de gratis cursus wat voor hen is.

 

De gemeente Doesburg biedt de cursus samen met de Gelderse Sport Federatie (GSF) aan, om senioren kansen te bieden bij sportverenigingen. De groep senioren is de snelst groeiende groep Nederlanders (in 2025 is 40 procent van onze bevolking 55+). En dat is precies waar de kansen liggen, laat GSF weten in een persbericht.

 

‘Senioren vormen in toenemende mate een welvarende groep. Daar­naast beschikken zij over tijd en kunnen daarom een bijdrage leveren aan het oplossen van vrijwilligersproblemen. Maar bovenal kan het een verrijking voor sportverenigingen zijn om deze steeds groter wordende groep bij de vereniging te betrekken’, aldus Roel Hazenberg van GSF.

 

De GSF geeft verenigingen tijdens de cursus antwoorden op vragen als: Hoe werven en behouden we senioren? Sluit ons sportaanbod aan bij de behoeften van senioren? Kunnen we ander aanbod creëren? En hoe bereiken we de doelgroep? Doesburgse sportverenigingen worden zo seniorproof.

 

Tot uiterlijk 11 september 2013 kunnen geïnteresseerde verenigingen aanmelden voor de informatiebijeenkomst door contact op te nemen met Roel Hazenberg via roel.hazenberg@geldersesportfederatie.nl