Op zondag 29 april om 15.00 uur brengen bariton Mattijs van de Woerd en pianist Jacobus den Herder op onnavolgbare wijze werk van Schumann en Schubert ten gehore in de Gasthuiskerk. In april 2017 moest dit concert nog wegens omstandigheden worden geannuleerd, maar nu, een jaar later, schittert het duo dan toch eindelijk in de Gasthuiskerk met de voorstelling Eine alte Geschichte.

Den Herder (Zutphen, 1985) studeerde aan de conservatoria van Zwolle en Amsterdam en voltooide zijn studie bij David Kuyken en Willem Brons in 2011. Hij was 1e prijs winnaar bij het Prinses Christina Concours in Enschede, waar hij de Donemus prijs kreeg voor zijn vertolking van hedendaagse muziek. Ook als begeleider van verschillende instrumentalisten was hij bij dit concours prijswinnaar.

In 2013 speelde Den Herder werk van Mozart en Satie tijdens de presentaties in Parijs en Amsterdam van de zomercollectie van de Nederlandse modeontwerper Jan Taminiau. Hij concerteert regelmatig met mezzosopraan Rosanne van Sandwijk, altvioliste Anna den Herder en cellist Wijnand Hulst.

In 2014 maakte hij een bewerking van Schubert’s Winterreise van bariton en pianotrio. Daarbij werkte hij samen met fotograaf Foppe Schut, wat leidde tot de voorstelling Winterreise. Mattijs van de Woerd begon als zanger bij het Rotterdams Jongenskoor, samen met zijn broer Wouter.

Die kon ook mooi zingen, maar uiteindelijk was het toch Mattijs die het tot professionele zanger schopte. Van de Woerd volgde het conservatorium en zong zijn eerste operarollen bij de Dutch National Opera Academy.

Toegangskaarten kosten 13 euro per stuk en zijn te bestellen via www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.