Henry en Olga van Rooy gaan zich na de overname van restaurant De Bonte Hond volledig richten op catering- en festivalklussen. Het restaurant gaat over in andere handen.

Vrijdag wist DoesburgDirect.nl te melden dat De Bonte Hond van eigenaar wisselt. Ruud Wijlhuizen en Doortje van Vogelpoel nemen het bekende Doesburgse restaurant over van Henry en Olga van Rooy.

‘Henry is al 3 jaar actief met “Op hete kolen”, waarmee hij festivals en evenementen bezoekt. Daarnaast verzorgt hij regelmatig cateringklussen. De laatste 3 jaar deed ik De Bonte Hond min of meer alleen. Nu gaan we weer samenwerken, dus eigenlijk is het een heel romatisch verhaal’, aldus Olga.

Henry begon in 1988 met De Bonte Hond. Later kwam Olga in de zaak. ‘De vonk sloeg over en inmiddels hebben we een dochter van 15. Nu we weer gaan samenwerken, hopen we meer tijd voor elkaar te hebben’, laat Olga weten.

Tot 19 mei werkt Olga nog actief mee in De Bonte Hond. Daarna verdwijnt ze naar de achtergrond. De nieuwe eigenaren Wijlhuizen en Van Vogelpoel willen zich nog meer richten op het terras en nemen de terrasruimte van het afgelopen winter gesloten bedrijf Caldo e Freddo over.

Olga: ‘Henry is voor de komende zomer al behoorlijk volgeboekt. Na het seizoen gaan we kijken hoe we de agenda voor volgend jaar zomer gaan invullen. Dan ontstaan er vast weer nieuwe plannen. We kijken terug op een mooie tijd bij De Bonte Hond en kijken met belangstelling vooruit op onze nieuwe plannen’.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.