Restaurant De Bonte Hond in Doesburg krijgt nieuwe eigenaren. Henry en Olga van Rooy doen de eetgelegenheid over aan Ruud Wijlhuizen en Doortje van Vogelpoel. De nieuwe eigenaren hebben mooie plannen op het Roggepleintje.

De Bonte Hond mag met zijn 32-jarig bestaan worden beschouwd als een van de vaste ankers van de Doesburgse horeca. In 1998 begon Henry van Rooy een restaurant met 4 tafels en 16 stoelen. Vier jaar later kwam Olga in de zaak en groeide het bedrijf tot een groot en bekend restaurant.

‘Wij willen de gezelligheid terugbrengen op het mooiste plekje van Doesburg’, motiveert Ruud Wijlhuizen de overname. Het terras wordt uitgebreid met de terrasruimte van het vorig jaar gesloten eetcafé Caldo e Freddo.

Ruud werkt nu nog bij Stadshotel Doesburg en Doortje was tot 1 januari mede-eigenaar van Hapas en Tapas bij de Bouche.

‘De opwarming van de aarde geeft mogelijkheden om vaker en langer op het terras te vertoeven. Mocht het wat fris worden dan worden de heaters in werking gesteld op het terras’ aldus Doortje. ‘Het lekkere eten blijft met seizoenproducten zoals onder andere mosselen en asperges. Het moet een fijne plek worden om gezellig te borrelen en een hapje te eten’.

De exacte overnamedatum is nog niet definitief vastgesteld, maar zal iets later bekend gemaakt worden. Hopelijk nog vlak vóór de Hanzedag, zo laten de nieuwe exploitanten weten.

De keukenbrigade mag nog wel versterkt worden en daardoor geven Ruud & Doortje iedere kok of belangstellende voor lekker koken, de gelegenheid om te reageren. ‘Ruud en Doortje heten u dan ook het komend seizoen van harte welkom’.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.