Stadsbierhuys De Waag heeft de lekkerste mosterdsoep van Doesburg. Dat is de uitkomst van de mosterdsoepwedstrijd, gehouden tijdens de Mosterdmuziekdag. De Waag werd de grote winnaar van de vleesvariant en wint daarmee de Kuperusbokaal.

 

Deze soep had de beste basis waarin de Doesburgsche mosterd, de spekjes en het garnituur het beste tot zijn recht kwam, oordeelde de jury bestaande uit Rokus van Blokland, Monteque Gores en Roy Kapperts.

 

Naast een vleesmosterdsoep, gewonnen dus door De Waag, waren er nog twee categorieen; vis en vegetarisch. Restaurant De IJsselhoeve won met een vegetarische variant van een mosterdsoep. Vorig jaar viel De IJsselhoeve ook al in de prijzen. En restaurant De Liefde pakte een prijs in de visklasse. Voor De Liefde betekent het dat het voor de vierde keer op rij een prijs pakt.

 

De DOV Mosterdmuziekdag werd dit jaar weer goed bezocht. Het bezoekersaantal wordt geschat op 10.000 bezoekers. De 17e editie van de dag waar de Doesburgsche mosterd centraal staat, telde dit jaar ruim 25 kramen met hobbyisten. Verder toonden de schaapscheerders hun vakmanschap en was het op de terrassen druk.