Op woensdag 30 november om 20.00 uur houdt Gasthuiskerk Doesburg een debatavond over de democratie. Onder de deelnemers zijn burgemeester Loes van der Meijs van Doesburg en de wethouders Jan Engels van Bronckhorst en Peter Drenth van Doetinchem. Debatleider is Wouke van Scherrenburg.

Is de democratie bestand tegen de huidige problemen en uitdagingen? Biedt zij de beste garantie voor vrijheid? Meebeslissen in een referendum: is het een een feest of een recept voor een regelrecht fiasco? En draait het om de macht van de meerderheid, of wordt juist iedereen gehoord? En hoe zit het eigenlijk met de rechten, maar ook de plichten van de burger?

‘Twee hoera’s voor de democratie. Geen drie. Twee is wel genoeg.’ Dat schreef de Engelse schrijver E.M. Forster. Nederland Leest wil mensen niet alleen aan het lezen zetten, maar ook aan het debatteren.

Daarom sluit Gasthuiskerk Doesburg de tiende campagne van Nederland Leest, in samenwerking met Bibliotheek West Achterhoek, af met een debatavond over democratie.

Nederland Leest zet na tien succesvolle edities niet meer jaarlijks één boek centraal, maar een thema. In 2016 is dat: democratie. Op woensdag 30 november organiseren bibliotheken in heel Nederland, in samenwerking met het Nederlands Debat Instituut slotdebatten waarin iedereen kan meepraten. In Doesburg vindt dit debat plaats in Gasthuiskerk Doesburg.

De toegang van deze debatavond is gratis.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg , Edelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.