De oorlog kent veel verhalen, vanuit verschillende invalshoeken. Quirine Melssen vertelt en zingt op zaterdag 26 november om 19.30 uur in Gasthuiskerk Doesburg over de geschiedenis van haar moeder; de slag om Arnhem, met als speciale gasten lokale veteranen.

Het programma Vannacht naar dag gaat over soldaat in een vreemd land en het Joodse kind dat gered wordt. Over de beul, zijn kleinkind en de partizaan. Indringende ervaringen van gewone mensen in vertellingen met liederen.

Tijdens WO II zat de moeder van Melssen midden in de slag om Arnhem; haar vader maakte het bombardement van Nijmegen mee. De ervaringen van haar ouders leidden tot een fascinatie voor mensen in oorlogssituaties. Vooral het aspect van het overleven ná de oorlog heeft Melssen altijd geïntrigeerd.

Quirine Melssen is een geschoolde klassieke sopraan. Door haar theaterachtergrond is zij uniek in haar aanpak van de klassieke zang. Zij ontwikkelt zelf voorstellingen waarbij humor, absurdisme en interactie enerzijds en ingetogenheid en ontroering anderzijds centraal staan. Daarnaast speelt zij ook bij andere gezelschappen.

Een toegangskaart kost 15 euro.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg , Edelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.