Het definitieve percentage aanmeldingen in het buitengebied van Doesburg, Doetinchem, Montferland, Oude IJsselstreek en een deel van Zevenaar is 69%. Daarmee wordt glasvezel in het buitengebied van Doesburg een feit.

Dit werd bekend gemaakt en gevierd op het stadhuis van Doetinchem met de wethouders van de gemeenten, enkele ambassadeurs uit het gebied en team Glasvezel buitenaf. Vorige week werd al bekend dat het benodigde percentage van 50 %, dat nodig is om glasvezel te kunnen aanleggen, is gehaald.

De wethouders van de gemeenten zijn heel blij dat er glasvezel komt in de Achterhoek Zuid. ‘We weten dat de behoefte aan een snelle breedbandverbinding groot is. De bewoners hebben zich gezamenlijk ingezet om het mogelijk te maken. Dankzij de inzet en het enthousiasme in het gebied zijn we gekomen tot dit percentage. Iets waarop wij als gemeenten enorm trots zijn’, aldus Ingrid Lambregts, wethouder van de gemeente Doetinchem.

De aannemer zal in kwartaal 3 van 2018 starten met de aanleg van glasvezel in het buitengebied. De verwachting is dat de aanleg medio 2019 zal worden afgerond.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com en Etos Doesburg.