Zaterdag 8 december vindt de derde editie plaats van Proef Doesburg, het culinaire evenement waar meerdere horecabedrijven uit Doesburg aan deelnemen. Proef Doesburg wordt gehouden in de grote kerk en is een gezamenlijk initiatief van De Bonte Hond, Caldo E Freddo, Hotel Doesburg, De Waag, Het Zesde Zintuig, La Boucherie en De Liefde.


Vanaf 11.00 uur is iedereen welkom en serveren de restaurants overheerlijke specialiteiten voor een gereduceerde prijs van 1 , 2 of 3 munten. Deze munten zijn te koop bij de centrale kassa voor 1,50 euro per stuk. In de kerk is een groot terras, bar en een koffiecorner.


Vanaf 14.00 uur is er afwisselend binnen en buiten muziek met optredens van het Chantikoor uit Doesburg, koor Babylon, drumfanfare Sempre Avanti uit Zevenaar en DiMechaje , een klezmergroep die een veelheid aan Jiddische liederen en melodieën speelt.


Binnen in de kerk worden de kinderen vermaakt met chocolade schilderen en het maken van kerststerren. Proef Doesburg is een aanvulling op de Kerstmarkt die in de winkelstraten van de Doesburg plaats vindt en sluit om 19.30 uur.


Tip
Bekijk het fotoverslag van vorig jaar